Nacvičujeme na XVII. všesokolský slet 2024

01.02.2024 21:27

T. J. Sokol Čtyři Dvory připravuje nácvik těchto hromadných skladeb na XVII. všesokolský slet, který je největší oslavou sportu pro všechny na světě:

 

  • „Čmeláčci“ pro rodiče a děti, cvičební náčiní: kyblíček    

Hudba z večerníčku Včelí medvídci určitě zaujme děti i jejich rodiče a prarodiče, kteří na tomto večerníčku vyrostli. Vhodné pro děti ve věku 3-6 let, ke každému dítěti musí být 1 dospělý.

 

  • „Sokolhraní“ pro mladší žactvo, cvičební náčiní: skládací kostka

Koedukovaná skladba pro děti 7 – 11 let. Každý cvičenec má víceúčelovou „kostku“, kterou využíváme jako rozkládací žíněnku, stavíme překážkové dráhy, tvoříme rozmanité stavby – věže, majáky, lodě, rakety, slunce, panáčky, házíme s nimi, měníme je na batohy atd.

 

  • „V rytmu srdce“ pro dorostenky a ženy     

Ryze taneční skladba s prvky jazzu a swingu, která vyjadřuje radost z pohybu. Tančí se na tři písně V. Dyka, určeno všem věkovým kategoriím.

 

  • ·„Rocková symfonie“ pro muže a ženy, cvičební náčiní: muži – tyč, ženy – žonglovací punčošky sock poi

Smíšená koedukovaná skladba pro muže a ženy, kde bude společné cvičení mužů a žen, samostatné cvičení obou pohlaví, kde ženy reprezentují ladnost ženského pohybu a muži gymnasticky laděné cvičení.

 

  • „Jdi za štěstím“ pro seniorky a seniory

Tato skladba je bez náčiní s využitím aerobního kondičního charakteru cvičení, tanečních, výrazových a choreografických prvků.